Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Man kan inte dra alla över en kam – många äldre har något som inte yngre har

Vi lönearbetare ska nu arbeta till säkert efter 65 års ålder för att få en pension som går att leva på. Men hur ska det gå till då? Är det med försäkringskassans löfte om enkla jobb? Eller är det kanske politikerjobben som de tänkte på då?

Jag har jobbat inom en reglerad arbetsplats sedan jag var 21 år gammal och klarat otaliga prov på min pålitlighet och fysiska kunnighet. Men när jag på grund av mina axlar blev uppsagd så lovade min handläggare på Arbetsförmedling att jag skulle komma ut i jobb direkt. Men trots mitt CV så väljer alltid arbetsgivarna bort mig och troligast är det för att de känner någon äldre som är rädd för förändring.

Lika lite som jag när jag var yngre och trodde att alla i min ålder var som mig så trodde jag också att mina föräldrar var gamla och inte visste nåt. Men man kan inte dra alla över en kam, många äldre har något som inte yngre har. En pliktkänsla att göra sitt jobb och den försvinner inte. Den väger ofta upp en kort entusiasm som de yngre har, innan de tycker det är tråkigt.

Men om nu staten vill ha in äldre i arbetslivet igen, börja titta på hur många inom 55-65-årsåldern som är arbetslösa i Sverige. Börja först med att kontrollera hur stor chans som en arbetslös +55-åring har att få jobb i Sverige och plocka då bort politiska tjänster för att få en rättvis bild.

"Per. Alb"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel