Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Många barnfamiljer i Veda – vägen behöver sänkt hastighet, farthinder och vägkameror innan en olycka sker

Jag har skickat ett förslag till Trafikverket om att placera ut betongsuggor/farthinder, fartkameror och sänkt hastighetsbegränsning på vägen genom Veda i Njurunda. Anledningen är att det bor många familjer med småbarn längs denna väg.

Boende har larmat om situationen utan att någon åtgärd gjorts. Det har varit nära att barn blivit påkörda av bilister som kör för fort på denna väg.

Jag har själv varit vid vägen vid Veda och sett på nära håll hur en bilist kört alldeles för fort förbi en infart till ett hus där småbarn cyklade vid infarten alldeles innanför grindarna. Tänk vad som kunnat hända om barnen cyklat ut på vägen. Vägen är dessutom smal.

Om hastighetsbegränsningen sänks från 70 till 30 kilometer i timmen på denna vägsträcka och farthinder/betongsuggor samt fartkameror placeras ut kan de boende längs vägen genom Veda och deras småbarn vara trygga.

De boende längs vägen vid Veda känner stor oro för att en allvarlig olycka med ett litet barn inblandat ska inträffa innan något görs.

AE

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel