Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Många fartsyndare på Norra vägen – farthinder behövs vid Gångvikens skola

Sundsvalls kommun är ansvarig för Norra vägen. Vid Gångvikens skola är det av naturliga skäl en hastighetsbegränsning på 50 km/h. Är det nu någon som tror att det efterlevs av trafikanterna?

Jag häpnar över Sundsvalls kommuns ovilja att ta ansvar för sträckan när det är så många barn som passerar. När inte frivilligheten finns kan andra åtgärder sättas in. Farthinder, fartkameror, etcetera. När kommer de åtgärderna? När ett barn dör? När två barn dör?

Hinner ni verkligen stanna när ni kommer långt över 50 km/h från Timrå förbi Gångvikens skola?

Ett annat dystert kapitel gällande Norra vägen är den ökade trafiken mellan SCA:s industrier längs med kusten. Borde inte Sundsvalls kommun kunna kräva att SCA tog sitt miljöansvar och använde andra transportmedel eller andra transportvägar än genom bostadsområdet?

Har Sundsvalls kommun några svar på varför man inte agerar för att få ned både trafiktäthet och hastighet på Norra vägen förbi Gångvikens skola?

Miljö och säkerhet

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel