Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Märkligt att diskutera framtida skolstruktur utan komplett underlag – förläng dialogfasen

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Med anledning av insändaren "Utredningen av framtida skolstruktur är inte ett komplett underlag för beslut – viktigt att medborgare kommer till tals först".

Peter Johansson, lokalstrateg barn- och utbildningsförvaltningen och Urban Åström, skoldirektör, skriver i insändaren:

"Det är viktigt att våra medborgare kan komma till tals i den process som leder till beslut. Därför genomförs dialogsamtal i alla fem skolområden som påverkas i utredningsförslaget. När dialogfasen är avslutad kommer det att sammanställas ett komplett underlag."

Dialogfasen pågår alltså för fullt just nu, med avslut den 22/11. Därefter sammanställs underlaget till nämnden.

Jag undrar hur våra utredare tänker kring begreppet dialog? En dialog utan faktaunderlag och möjlighet till källkritik kommer enbart innehålla åsikter och "tyckanden".

Jag vet, då jag själv deltagit på ett utav dessa dialogmöten.

Vi medborgare vill föra dialog kring det kompletta underlaget. Min önskan och uppmaning är: förläng dialogfasen så att vi hinner ta del utav och se att den färdiga utredningen innehåller det underlag som projektets mål och effektmål ska göra.

Maria

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel