Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Måste jag flytta för att få den vård jag behöver?

I november 2018 sökte jag vård vid akutsjukhuset i Sundsvall för plötslig hörselnedsättning och svår huvudvärk. Det svar jag fick var att det orsakades av en vaxpropp men besvären kvarstod efter att den var borttagen.

Sedan dess har jag gått med kraftigt huvudvärk och ett surr och ett brus i huvudet och ett flertal andra symtom som kommit under tiden. Samt att jag har extrema smärtor i hela kroppen sedan tidigare.

Jag begärde att få en röntgenundersökning första gången som jag var till akuten. Efter sex månaders vårdsökande har jag ännu inte fått någon bildundersökning eller grundlig undersökning.

Om man blir sjuk vill man ju så snabbt som möjligt få undersökningarna gjorda, så att man slipper plågorna och ovissheten. Och erbjudas en bra behandling. Jag tycker att jag har lidit och plågats dygnen igenom en alltför lång tid.

Det är allvarligt att en undersökning och behandling av en sjukdom ska försenas och förhindras och kanske ge livshotande följder eller göra hälsosituationen ännu värre än vad den är.

Måste jag flytta för att få den vård jag behöver eller får jag som kvinna lägre prioritet i vården i Västernorrland?

"Amanda"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel