Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Matbutiker borde ha öppet en timme på morgonen för kunder i riskzonen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

De flesta mataffärer har alla någon form av butiksbakat bröd i sina hyllor. Det är både matbröd, som stora limpor och småfrallor, och fikabröd. I några affärer ligger bakverken helt öppet på hyllorna i brödavdelningen, klara att exponeras för allehanda baciller som tillförs och sprids av kunderna. Varför inte sätta upp glasdörrar eller dylikt framför hyllorna för att skydda bröden?

Se även till att det finns en tång, eller flera, som man kan ta brödet med och stoppa i en papperspåse.

Även om det butiksbakade brödet säkert är väldigt gott är det nog många som gör som jag och köper det fabriksbakade brödet som ligger i plastpåse, av hygieniska skäl.

Många affärer har också en rabatt för pensionärer en viss dag i veckan, men då vore det bra om det i dessa coronatider också kunde ha öppet till exempel en timme före ordinarie öppettid, endast för pensionärer och andra som är i riskzonen för att smittas.

En del affärer har pensionärsrabatt mellan två klockslag någon gång mitt under dagen när alla kunder är välkomna. Då är det inte så lämpligt för äldre att gå och handla, och om man skall skicka någon anhörig eller annan för att handla åt en så kanske det inte går den tiden på grund av att många har ett jobb att sköta den tiden.

Alltså, låt rabatten gälla hela dagen, och ha gärna en timme på morgonen endast för kunder i riskzonen.

Pensionären

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel