Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Mats Ågebrant: Här är en annan bild av Näringslivsbolaget

Rapporteringen kring missförhållandena på Näringslivsbolaget har nått en punkt där jag och många av mina kollegor måste få säga vår mening. Som kommunikationsansvarig i bolaget väljer jag att stå ensam som artikelförfattare, men ett stort antal av mina kollegor har fått tycka till om texten och ställer sig bakom den bild jag nu förmedlar.

Först och främst; jag hyllar visselblåsarfunktionen och meddelarfrihet. Det är bara starka demokratier som vågar ge anställda möjligheten att anonymt rapportera in oegentligheter inom den egna verksamheten. Att det nu genomförs en oberoende utredning där samtliga i personalen djupintervjuas välkomnar jag, förhoppningsvis bidrar det till att fel rättas till och att arbetsmiljön normaliseras.

Att visselblåsarna dessutom har fullständig rätt att även förmedla sin bild till media är lika självklart. Fredag 12 april uttalade sig två av visselblåsarna anonymt i Radio Västernorrlands nyhetssändning. ”Härskartekniker, nej-sägare ska ut, ett bolag som bara vill göra det som är roligt (events), sjuk kultur, rädsla för repressalier” är några citat. Med all respekt för visselblåsarnas upplevelser, så är det här en bild som jag och de flesta av mina kollegor inte känner igen oss i.

Vår grunduppfattning om hur det är att jobba på Näringslivsbolaget är; god sammanhållning, vi ställer upp för varandra, utmanande arbetsuppgifter som vi har stor frihet att själva ta ansvar för, en tro på att vi gör nytta och alltid har Sundsvalls bästa för ögonen, skön stämning, bra värdskap och en glädje av att ”gå till jobbet”. Det är den bilden som resulterat i att vi varje år ligger i toppskiktet i de medarbetarenkäter som görs på alla förvaltningar och bolag i kommunen.

Att vi som står för den här mer positiva bilden av Näringslivsbolaget har varit rädda för att uttrycka vår mening är ett faktum. I sådana här fall har endast visselblåsarna tolkningsföreträde, och en tystnadskultur har på kort tid växt fram i bolaget där många inte vet vad vi ska våga säga till vem av rädsla för att vi själva blir anmälda, eller uthängda i media som eftersökare av källor och syndabockar. 

Vad har vi för rättigheter? Vem i kommun- och tjänstemannaledningen går ut i försvar för oss och berättar om vårt lojala arbete och våra goda resultat? Vem stöttar den hittills tysta majoriteten som aldrig haft en sämre arbetsmiljö än nu?

I tystnadskulturen ingår också att vi själva i personalen blivit tydligt avrådda att ringa till någon arbetsbefriad chef och fråga ”hur mår du?” Det kan tydligen ”kontaminera” utredningen. Vet inte om den uppmaningen håller rättsligt, men det ger bara ytterligare en känsla av att vi som på något sätt vill framföra en alternativ bild är totalt rättslösa.

Jag har själv varit anställd i bolaget sedan starten 2012, och är på det klara med att brister förekommer, men jag är i ännu högre grad medveten om vad mycket nytta vi gjort under dessa sju år.

Den bild som har målats upp av detta bolag på senare tid – inte minst i P4 – känns långt ifrån korrekt. Det har förekommit flera sakfel och grova vinklingar, och lägg till en del förtäckta hot och kommunala felbeslut så känns det som att en hel del har gått över styr i hanteringen av detta ärende.

Vi är många som är rädda för konsekvenser just nu, men hoppas att en nyansering av bilden av Näringslivsbolaget ligger inom ramen för Sundsvalls kommuns värdeord: Mod, Öppenhet och Helhetssyn.

Mats Ågebrant, kommunikationsansvarig Näringslivsbolaget

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel