Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Med rätt uppgifter blir diskussionerna bra – det är tyvärr inte Sjukvårdspartiets fokus

Replik på Mattias Rösbergs insändare "Backlund Arab är ute och cyklar med hjälp av okunniga S-kamrater".

Att ha tillgång till fakta när man diskuterar olika alternativ och förslag är en bra utgångspunkt för effektiv dialog. Vi kan ta ett exempel. När länsverksamhetschefen för ortopedin i Västernorrland berättar att tillgängligheten förbättrats, från en tillgänglighet där 40 procent fick ett första besök inom vårdgarantins 90 dagar till att 60 procent får ett första besök inom vårdgarantins 90 dagar, är det rätt rimligt att regionfullmäktige får den informationen.

Att verksamhetschefen också gör bedömningen att detta är en direkt konsekvens av att man nu länsövergripande strävar efter jämlik vård för alla länets invånare är också bra information för de förtroendevalda att ha.

Det är ju när man har rätt uppgifter diskussionerna blir bra. Att detta inte är fokus för Sjukvårdspartiet bekräftar Mattias Rösberg igen, när han ägnar sig åt vad man kan tro är deras favoritsport; misstänkliggöra vårdanställda som säger något som går emot Sjukvårdspartiets förutbestämda uppfattning.

Det är synd, det är inte framåtsyftande och det bidrar inte till ett gott debattklimat.

Att Mattias Rösberg dessutom i sin replikvår tidigare insändare helt missar poängen med att kamrater backar varandra när de blir orättvist påhoppade lämnar vi därhän.

Stefan Dahl (S) och Lars Åström (S), ledamöter i hälso- och sjukvårdsnämnden Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel