Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Migrationspolitiken har skapat segregation – märkligt anse att SD ansvarar för misslyckandet

Replik på insändaren "SD i Sundsvall är tysta och anonyma – upp till bevis i integrationsfrågan".

Moderata Viktoria Jansson tror att språkförskolan kan bidra till "integrationen". Vi får väl se när utvärderingen kommer. Nej, visst ja. Det finns inga krav och det finns inga mål och således inga resultat som kan utvärderas. Det enda vi vet med säkerhet är att det kommer att kosta pengar. Fast inte hur mycket förstås.

Viktoria Jansson har också "noterat" att vi har yttrat oss i kommunfullmäktige när det gäller Scenkonst Västernorrland AB, ett bolag som Sundsvalls skattebetalare har den tveksamma förmånen att få medfinansiera både genom kommunalskatten och landstingsskatten.

Vi vill gärna lätta på den bördan, medan övriga partier tycker att skattebetalarna ska stå för hela notan. Hade Viktoria Jansson lyssnat ordentligt i kommunfullmäktige så hade hon kanske också ”noterat” de förslag vi lagt i det avseendet, förslag som unisont röstades ner av övriga partier, inklusive hennes eget.

Det är uppenbart att Viktoria Jansson är flagrant okunnig om vad Fairtrade faktiskt är, vad kommunens engagemang faktiskt innebär och vilka effekter det har i producentledet. Det finns ett antal både svenska och internationella utredningar om Fairtrade som jag gärna delar med mig om Viktoria Jansson vill täppa till den genanta kunskapslucka hon dras med.

Nej, Viktoria Jansson! Vi klagar inte på invandrarna. Vi klagar på den migrationspolitik som politiker som du själv står bakom. Den migrationspolitik som skapat den segregation vi ser idag och som politiker som du själv drivit under decennier.

Märkligt nog verkar man tycka att det nu är Sverigedemokraterna som ska ta ansvar för misslyckandet och kräver oss på lösningar på de problem som deras egen misslyckade massinvandringspolitik orsakat.

Hade ni lyssnat på oss från första början hade vi inte behövt någon integrationspolitik.

Mats Hellhoff (SD), gruppledare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel