Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Motoråldern kan ge många viktiga erfarenheter

Till den/de som ondgör sig på ungdomars nöjeskörning och därmed klimatutsläpp.

Naturligtvis har ni aldrig åkt på charterresa, farit på nöjen i Stockholm, gjort söndagsrundtur, kollat i Birsta, farit på matställen, handlat längre bort än nödvändigt med mera?

Naturligtvis ska ungdomar och andra inte störa omgivningen med verkliga störningar.

Likväl som det kan var berikande att äldre gör nöjesupplevelser, så är motoråldern för ungdomar en mycket bra erfarenhet för blivande montör, service, reparatör, entreprenör med mera.

Många blir dessutom kvalificerade högskoleutbildade som inte behöver stå med armarna i kors när hjulen ska bytas, motorhuven öppnas eller gräsklippare repas. Många kan dessutom dyka in i ett kvalificerat maskintekniskt problem eller bli suveräna egenföretagare eller händiga familjemedlemmar. Vi behöver dem som kan verka utanför kontoret i Norrland. Man kan också se en tendens att generationer fortsätter att bo här om det finns kompisinfrastruktur och verksamheter i de olika åldrarna. Det kan även gå i arv.

Tänk efter medan ni sitter innanför köksfönstret och klagar, ni har säkert också gjort ungdomliga upptåg.

Eller gå ut och skapa förståelse och gemenskap. Ni kanske kan hjälpa till eller få råd. Ungdomar är positiva till kontakt med vuxna.

Tänka fritt är stort men tänka rätt är större

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel