Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Naivt tro att vårt agerande kan rädda hela världsklimatet

Nu när klimatkatastrofer och ansvar för miljön surrar i luften hela tiden blir jag mycket förvånad över hur naivt miljöarbetet låter ibland. Tror vi svenskar verkligen att vårt agerande i Sverige kan rädda hela världsklimatet? Vi är faktiskt bara en pytteliten prick på världskartan.

För mig känns det som att Sverige i många decennier redan haft aktivt miljöarbete. Men visst är det bra att Greta Thunberg åkt över till USA – slit och släng-landet nummer ett. Men om hon skulle lyckas så återstår ju sedan resten av världen. Nåja, hon är ung. Hon har hela livet på sig.

Ps. Jag kör bil – cirka 400 mil per år. Jag äter mycket kött, mest gris. Skulle jag börja vräka i mig grönsaker skulle mina gaser påverka världsklimatet. Under tidigt 1980-tal blev jag upprörd när jag såg en tjej gå ifrån kiosken och slänga glasspapperet på trottoaren, när jag själv stod och lade papperet i sopkorgen.

Christer Söderberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel