Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: När kontanthanteringen upphör har "storebror" full koll på medborgarna

Med anledning av fd bankmannen Benny Wahlqvists insändare "Back to basics, storbanker – återinför kontanthantering och sluta slakta kontor".

Den tragiska utvecklingen för bankernas kontanthantering, och politikernas tystnad därom, handlar inte om en politikerrädsla att tala om frågan utan om en mycket frivillig och väl medveten tystnad.

Den dag kontanthanteringen helt upphört i samhället kommer tvärtom politikerna att fira. Då har övervakningssamhället tagit ett stort steg framåt och möjliggjort en total kontroll av alla affärstransaktioner – stora som små.

Då kommer "storebror" att ha full koll över var du handlat, var du tankat din bil, var du var på din semester, med mera. Tillsammans med bankernas så kallade kundenkäter, vilka sägs vara för att förhindra penningtvätt (hjälpte visst inte för Swedbank!), har samhället full kontroll på vad medborgarna gör och lever på.

Allt detta medan de som känner sin integritet hotad av en övervakningskamera på gatan inte tycks ha förstått något alls.

Parcifal

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel