Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Nedläggningen i Östavall – vad gör landshövdingen?

 
Sågverket i Östavall läggs ned
Visa alla artiklar

Med anledning av den alarmerande nyheten om nedläggningen av sågverket i Östavall. Jag har bara en fråga:

Hur ställer länsstyrelsen och framför allt landshövdingen upp för att förhindra Norrskogs nedläggning i Östavall – ett litet samhälle i västra Medelpad, helt beroende av sågverket för sina invånares existens?

Landshövdingen är väl den som ska bevaka sina invånares intressen i just det län hen blivit vald, och ställa upp för länsinvånare i krissituationer. Landshövdingen borde kontakta statsministern, med flera i regeringen, om den besvärliga situation som nu uppstått och försöka förmå dem att agera!

Önskar svar från landshövdingen på min fråga!

Birgitta N

SVAR DIREKT:

Jag delar för det första din oro över nedläggningen av sågen i Östavall. Det känns tungt att ytterligare en nedläggning drabbar Ånge kommuns invånare. Jag och mina medarbetare har en tät dialog med berörda aktörer och jag håller mig uppdaterad kontinuerligt. Där jag kan bidra kommer jag att göra det. Det är min uppgift som landshövding.

Med vänlig hälsning

Berit Högman, landshövding

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel