Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Nej, sossarna har inte sålt sin själ – de vill till varje pris behålla makten

Med anledning av Leif Nyströms insändare "Sossarnas röda ros borde ändras till röd, grön och blå – partiets själ är såld".

Jag antar att skribenten är en av många gräsrotssossar, som i sin naivitet känner att partiet svikit dem och deras gelikar genom den oheliga allians som sossarna nu ingått med de bättre vetande liberalerna och centern.

För din info, Leif, så har sossarna inte sålt sin själ, det är bara så att du och alla andra slentrianväljare för socialdemokraterna inte ännu insett att sossarna just gjort det de är bäst på och alltid har som sitt främsta mål, nämligen att till varje pris behålla makten.

Inte ska du väl tro att de värnar något om ditt lilla intresse här i världen. En sann sosse i de politiska korridorerna har bara för sina ögon att behålla makten och styra och ställa. Kosta vad det kosta vill.

En ohelig allians med veka liberaler och centerpartister är just nu bara ett lågt pris för dem värt att betala för att klamra sig kvar i maktens korridorer, korridorer de älskar så väl.

Så för oss alla andra så är det temporärt i alla fall ett steg i rätt riktning med nuvarande influenser från center och liberaler. Men visst, för sosseväljarna som inte förstått ert partis verkliga agenda så må det kännas lite bittert. Kan bara hålla med där och rekommendera er att tänka till vid nästa val.

Peter

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel