Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Nu är första steget taget mot fler äldreboendeplatser i Sundsvall

Precis som i många andra kommuner i landet är behovet av nya äldreboendeplatser stort i Sundsvall. Fram till 2030 behövs 380 nya äldreboendeplatser i kommunen. Detta trots att vi de senaste åren har ökat med 150 äldreboendeplatser genom nybyggnation av Heffnersgården och Norra Kajen samt tillbyggnad på Granlunda äldreboende.

Det här är självklart en utmaning som vi jobbar för att hitta lösningar på. Vi kommer att behöva såväl nybyggnation, tillbyggnation som konvertering av andra boenden för att tillgodose behovet.

Första stegen för att nå dit fattade vi beslut om i förra veckan. Vård- och omsorgsnämnden beslutade då att arbeta vidare med ett förslag som innebär utbyggnad av cirka 90 äldreboendeplatser vid Solhaga äldreboende på Haga i centrala Sundsvall och cirka 50 platser vid Alnösols äldreboende på Alnö.

Den politiska majoriteten (S, C och V) meddelade också att finansiering för både utbyggnad av Solhaga och Alnösol finns med i den budget som föreslås beslutas av kommunfullmäktige i juni.

Vi arbetar för att utveckla vår gemensamma välfärd i hela kommunen. Äldreomsorgen ska finnas där när du behöver den. Då behövs fler äldreboendeplatser av god kvalitet och det arbetet kommer vi att fortsätta prioritera. 

Niklas Säwén (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden

Jeanette Lindblom (C), vice ordförande vård- och omsorgsnämnden

Martin Jägesten (V), ledamot vård- och omsorgsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel