Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Nya p-regler tvingar till ännu mer bensindrift med min hybridbil – vart tog miljötänket vägen?

Jag har sedan flera år en hybridbil (bensin-el). Jag bor en bit utanför stan så för att kunna köra på el både till och från jobbet så behöver jag ladda bilen under dagen då jag jobbar.

Detta har funkat fint sedan jag köpte bilen, men med nya parkeringsreglerna så får man bara stå tre timmar på laddplatserna.

Vad jag förstått så är alla el-laddplatser i stan numera försedda med denna tretimmars-begränsning. Att det varit ett problem med att hinna få tag i en laddstolpe på morgonen när det finns så många elhybridbilar hoppades jag att man skulle lösa genom att skaffa fler stolpar, inte genom att omöjliggöra nyttjandet.

Att få betala parkeringsavgift för full dag hade inte varit samma katastrof, för då hade jag i alla fall jag fått stå kvar och ladda min bil.

För det första så tar faktiskt min bil längre tid än tre timmar för att laddas fullt och för det andra så skulle jag ändå inte ha möjlighet att lämna min arbetsplats och flytta bilen efter tre timmar varje arbetsdag.

Följden blir att jag nu kommer att få nyttja bensindriften på min bil mycket mer än idag. Dessutom går min motorvärmare på el (via laddkabeln) så jag kommer även behöva kallstarta den vid varje hemresa under vinterhalvåret. Vart tog miljötänket vägen?

(Jag bor i landsbygd och tyvärr finns i dagsläget inga bussar att tillgå, så det alternativet finns inte.)

Elhybrid med arbetsplats i stan

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel