Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Nytt krav för stafettpersonal kan halvera sjuksköterskestyrkan på min avdelning – tar knäcken på oss

Specialistvården inom Region Västernorrland blöder pengar, det läser vi dagligen om i media.

Jag är sjuksköterska på en av alla akutvårdsavdelningar inom denna region och möter detta tegelbyggda luftslott i princip dagligen. Jag ser hur vi som vårdpersonal och alla patienter drabbas av detta elände.

För några veckor sedan fick jag och mina kollegor för första gången höra lite vagt att Region Västernorrland ställer kravet att man som stafettpersonal inte får vara bosatt i regionen för att få arbeta hos dem. Detta kommer börja gälla redan från första oktober.

På den avdelning jag arbetar är nästintill hälften av sjuksköterskorna stafetter bosatta i regionen, och om drygt en vecka kommer de inte få jobba kvar hos oss. De flesta av dessa har varit Region Västernorrland och min avdelning trogen länge, vissa flera år. Majoriteten av dem jag talat med vill vara kvar hos oss, men inte under de arbetsvillkor och löneanspråk som erbjuds idag.

Detta kommer leda Region Västernorrland in i en ännu ondare spiral än vad vi redan snurrar i.

Att göra någonting åt de skyhöga stafettkostnaderna är absolut bra, men lyssna – ni börjar i helt fel ände. Vilka kommer drabbas av denna nedskärning? Vad innebär allt detta för oss på golvet?

Jo – jag ska berätta hur det är och kommer att kunna se ut.

För oss fast anställda innebär det en otrolig oro och påfrestning då vi ännu inte fått besked om hur vår arbetsmiljö och patientsäkerheten kommer säkras om drygt en vecka. Vi har ingen som helst aning om hur bemanningsfrågan eller hur avdelningen (läs antal vårdplatser) kommer att se ut.

Vi fasta sjuksköterskor har inget schema som löper längre än sista september och alltså ingen möjlighet att planera våra liv (som vi faktiskt försöker ha utanför jobbet, tro det eller ej).

Sjuksköterskestyrkan på min avdelning kommer halveras, men vi kommer förväntas hålla samma goda patientsäkerhet som innan. Hur ska detta problem då lösas i praktiken? Ännu fler övertidstimmar och dubbelpass? Neddragning av vårdplatser med ständiga överbeläggningar? För folk kommer fortsätta drabbas av sjukdomar och behöva vård hos oss. Vård de förtjänar. Vart ska alla ta vägen? Vem ska vårda dem? Och slutligen - vem kommer vilja söka fasta tjänster in i denna ovisshet?

Vi lider redan av hög arbetsbelastning och detta kommer ta knäcken på oss. Vi är många som redan tittar vidare på andra alternativ. Detta kommer leda Region Västernorrland in i en ännu ondare spiral än vad vi redan snurrar i.

Vi flesta som arbetar inom vården älskar i grund och botten våra jobb och har valt yrket av en anledning – vi är empatiska och godhjärtade människor. Låt oss få de arbetsvillkor, lön (!) och förutsättningar som får oss att orka göra det vi gör allra bäst.

Ännu en allt för trogen anställd

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel