Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Oansvarigt att åka till Italien när coronavirus florerar

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag tycker att det är väldigt oansvarigt att svenskar åkt till Italien trots att det informerats om coronavirusets framfart där, för det har ju rapporterats om att de flesta bekräftade fall av covid-19 i Sverige har kunnat spåras till personer som varit i Italien.

Vidare anser jag att alla länder borde kräva ekonomisk ersättning från Kina, eftersom utbrottet kommer därifrån, troligen på grund av deras legala handel med vilda djur.

Detta är verkligen en fruktansvärd internationell katastrof som leder till både mänskligt lidande och en enorm ekonomiskt kris som drabbar precis hela världen.

Nu ska Sveriges regering bidra med extra pengar till åtgärder för att hjälpa drabbade myndigheter och arbetsgivare, vilket är otroligt bra, men det är skattepengar som skulle kunna ha använts till något annat som enligt mig är viktigare för det svenska samhället, till exempel äldreomsorg och bättre lön för alla som arbetar i vården.

Eva-Lena

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel