Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Oerhört märklig behandling av studenterna – inte konstigt de känner sig svikna och bortglömda

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Jag läser svaret från Hedbergska skolans ledning till "Besviken förälder", i ST 14 maj, och blir så arg. Svaret är så nedlåtande. Som att denne förälder och alla studenter inte skulle förstå att det pågår en pandemi och att det medför en förändrad situation och inriktning på deras sista skoltid och studentfirande. De är ju inte dumma.

På vissa skolor har man åtminstone försökt göra något, för det går att göra ett avslut utan trängsel och okontrollerad smittspridning. På många håll i landet ser vi utspring klassvis utspridda på olika dagar och tider med endast absolut närmaste utomhus på gatan för att ta emot.

Vi klarar av att hålla Birsta köpcenter öppet med avståndstagande. De tillfällen jag varit där har det fungerat väldigt bra. Restauranger och nattklubbar, gym, kaféer och affärer är också öppna, för att bara nämna några.

Hela grundskolan är öppen utan nämnvärd spridning, där är dock trängseln i högstadiekorridorer markant under rasttider och möjlighet till avståndstagande är omöjlig att upprätthålla.

Hur i hela fridens värld kan det då vara så omöjligt att EN klass i taget får befinna sig i gymnasieskolan och mottas utomhus av sina avståndstagande föräldrar?

Inte undra på att studenter känner sig svikna, bortglömda och oönskade i Sundsvall just nu – och med stor risk även efter detta, i framtiden. Det är helt orimligt alltihopa.

Jag är glad att mitt barn går på Skvadern där det ändå funnits bra bemötande och omtanke från skolledningen, men jag önskar att man gjorde mer. När det faktiskt går!

Orolig förälder

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel