Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Olika boendeformer för äldre behövs i Sundsvall

Replik på insändaren "Trygghetsboende inget bra alternativ för att minska ensamhet och skapa trygghet för äldre i Sundsvall" i ST 6 april.

Signaturen ”Än finns det hopp” skriver att besparingspotential är den enda anledningen till att vård- och omsorgsnämnden beslutat att Sundsvallsbor över 80 år ska ha rätt till bland annat tvätt, inköp och städ utan biståndsbedömning. Det stämmer inte. Det här är en förebyggande satsning som ska öka självständigheten och tryggheten för den enskilde. Det är mer generöst än vad det är nu. Om fler kan vara trygga med att bo hemma längre tycker jag inte det är negativt.

I utredningen om servicehusens framtid som pågår så ska dialog med pensionärsorganisationerna i Sundsvall ske. Det kommer att behövas olika boendeformer för äldre i Sundsvall även i framtiden. Vilka boendeformer som ska finnas är det som utredningen ska komma fram till.

En del dialog har påbörjats och en del möten är på grund coronapandemin uppskjutna till hösten. Men jag träffar gärna fler och "Än finns det hopp" får gärna höra av sig till mig.

Niklas Säwén (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel