Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Om skattemedel ska rädda privata företag borde offentliga arvoden sänkas tillfälligt

 
Corona: Näringsliv
Visa alla artiklar

Vi är i början av en pandemi som kan bli långvarig och den kommer att påverka vår ekonomi väldigt hårt.

När det här händer så måste företag, kommun, region och stat minska sina kostnader och då tycker jag att skattefinansierade verksamheter bör vara först med att dra ner på sina lönekostnader.

Mitt förslag gäller inte de som direkt jobbar med sjuka inom vården, utan handlar snarare om regionråd och administrativa funktioner. Om skattemedel måste gå till att skydda privata sektorn så kan inte den offentliga sektorn – som inte är direkt räddning, skydd eller vård – vara helt opåverkad ekonomiskt.

Nu borde regering och riksdag direkt gå ut med en tillfällig sänkning av sin ersättning och på det sätt hjälpa till i det svåra ekonomiska läget till följd av coronaviruset. De flesta vill hjälpa till med att rädda Sveriges småföretag, men hur många med högt arvoderade offentliga tjänster är villiga att hjälpa samhället till det?

Ekonomi

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel