Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Omöjligt få in kontanter på mitt konto – varför tillverkades nya sedlar och mynt när ingen vill hantera dessa?

Jag är fullt medveten om att vi är långt på väg in i en helt digitaliserad värld. Denna utveckling är väl inget man kan stoppa, men nu är väl frågan om inte mitt mått är rågat ändå.

Jag använder själv inte kontanter alltför ofta, men ibland händer det – och med detta kommer det sig att det blir mynt tillbaka som sparats med flitighet och tålamod. När jag nu försöker sätta in dessa mynt på mitt konto på banken, så är inte detta möjligt. Insättningsautomaten är bortplockad!

Efter lite konversation med kundtjänsten i omgångar. Rekommendationen i första läget var att betala med mynten i affären. Tror inte jag blir så poppis om jag ska stå där och ladda 700–800 kr i mynt. Ett annat "tips" var att besöka några Ica-butiker som tydligen har en apparat som kan lösa in mynt. Grejen med det är jag måste betala en avgift på 10–15 procent för detta. Jag har ingen lust att betala 600 kr för att sätta in 4 000 kr, till exempel.

Att ge sina kunder en rimlig service verkar inte ligga så högt på bankernas agenda, som jag ser det i alla fall.

I förlängningen så känns det också väldigt onödigt att det tillverkades nya mynt och sedlar för några år sedan om nu ingen vill hantera dessa.

Skulle inte tro att jag är ensam om denna frustration och vore tacksam för tips och trix för att lösa detta utan att betala för att bli av med mynten.

"Ernst Larsson"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel