Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Önskar konstruktiv debatt i valrörelsen – utan bråk och smutskastning mellan partierna

 
EU-valet i Västernorrland 2019
Visa alla artiklar

Valtider nalkas – nu till EU. Och med det kommer smutskastningar som vi väljare tvingas lyssna på för att försöka göra ett genomtänkt bra val.

Jag gillar demokrati och att allas åsikter skall bli framförda, men tänk om vi väljare kunde få slippa politikers skitkastande mot varandra!

Jag skulle vilja se ett förinspelat tv-program med partiledarna, där all information och alla ståndpunkter skall få höras. Men alla ord som yttras om andras politiska ståndpunkt, av typen "Ja, men deras parti har aldrig.., deras parti gör ju så.., de har sagt.., deras parti ska alltid...", med mera, ska censureras med ett pip.

Det kommer att bli många och långa pip.

Alla partiledarna ska innan inspelning få veta vad som kommer att ske vid smutskastning mot andra demokratiska partier. De tvingas då tänka till, vad DE själva har för åsikter och hur de måste säga för att verka för sin sak.

Tänk vad bra det vore att få höra: "Vi står för att.., vårt parti kommer verka för att.., väljer ni oss lovar vi att jobba för att.."

Alltså ett konstruktivt och informativt tv-program UTAN bråk och smutskastning.

För visst måste det väl vara fler än jag som är less på dålig information och allt tjafs?

En vanlig väljare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel