Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Öppna åter dörren till Hela människan/Ria i Sundsvall

Hela människan/Ria i Sundsvall upphörde 2017 efter att fastigheter och allt i övrigt avvecklats.

Uppgiften har sedan starten 1969 varit att verka som livlina för socialt nödställda. Som huvudansvariga för verksamheten stod kyrkoförsamlingar från frikyrkor och Svenska kyrkan, som vid årsmöte valt styrelse, fastställt budget samt allt i övrigt.

En dokumentation jag skrivit, "Stadsmissionen/Ria Från början till slut" finns att ta del av hos församlingar samt biblioteket i Kulturmagasinet.

En ny styrelse valdes 2018 med Jan Marklund från Betlehemskyrkan som ordförande. En verksamhetsplan var på gång, men verksamhet uteblev och nu skriver vi maj 2020 och föreningen håller fortfarande dörren stängd.

Styrelsen har 3,5 miljoner till förfogande, kassabehållning från den förra styrelsen, öronmärkt för ändamålet från 1969. Med den bufferten är det väl bara att öppna dörren och hälsa välkommen, eller hur?

Sven Larsson, före detta föreståndare 1989-99 Stadsmissionen/Ria

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel