Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Pandemin en prövning för äldrevården – nu följer aktivt utvecklingsarbete

Angående insändaren ”Inga ljusa sommarkvällar på kommunens äldreboenden” i ST 7/6.

Tack för ditt engagemang och dina anhörigsynpunkter. Vi uppskattar samverkan och dialog.

Det är viktigt att belysningen i våra särskilda boenden är anpassad till olika tider på dygnet samt att riskmiljöer ska kunna förebyggas och elimineras. Allt annat är felhantering som ska åtgärdas snarast av berörd verksamhet.

Efter en besvärlig tid med pandemin som betydande har påverkat äldreomsorgen ser vi nu fram emot att kunna organisera gemensamma aktiviteter och få jobba aktivt med utveckling i syftet att säkerställa god kvalitet inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård. En del av det utvecklingsarbetet är att förvaltningen tillsammans med medarbetare tagit fram en kompetensutvecklingsplan för samtliga yrkesprofessioner och ledare.

Att individanpassa insatser förenligt med enskilda behov är vår strävan, detsamma gäller att kompetensutveckla och främja möjligheter till utveckling inom äldreomsorgen. Vi tar tacksamt emot goda förslag och inspel som kan hjälpa oss att arbeta vidare för kommande kvalitetsutveckling.

Jolanta Sörebäck, områdeschef äldreomsorgen och hälso- och sjukvård, Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel