Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Panikartat att inte testa alla misstänkta fall av covid-19 – snälla, ta de rätta besluten

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Med anledning av att man i Sverige nu inte längre testar alla misstänkta fall av covid-19.

För mig ter det sig mer som ett panikbeslut av beslutande i Sverige. Man slutar att försöka hålla koll på hur många som smittas i landet. Nu ska man bara ta prover på patienter som redan befinner sig på sjukhusen och är i riskgrupper.

I alla lägen är kontroll och statistik viktigt. Där har Sverige alltid hållit fanan högt. Det är värdefullt för framtida forskning. Även för invånarna, för att veta om de haft coronaviruset eller inte.

Beror beslutet att inte längre testa alla misstänkta fall på kostnaderna kring provtagningarna, att material tryter och att vårdpersonalen är en bristvara? Eller vill de som beslutat detta mörka talande fakta för Sveriges invånare och omvärlden? Är man rädd för att förlora ansiktet?

Sverige verkar ha mist kontrollen – vi verkar inte ha haft tillräcklig och genomtänkt beredskap. Inte handlat i tid. Tagit beslut för sent.

Snälla, ta de rätta besluten – och gör det i tid.

Trött

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel