Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Parkeringar vid fotbollsarenan kan behövas i framtiden – viktigt att tänka ett steg längre

Med anledning av debatten angående parkeringar runt NP3 Arena.

Vi håller nu på att bygga fast oss för lång tid framöver. Vill Sundsvall vara en attraktiv stad så bör vi beakta att NP3 Arena är en plats för många stora evenemang. Att då skriva saker om det som händer enbart just nu är att vara icke realistisk för stadens utveckling på alla plan.

Visst drar giffarna för stunden inte det publiksnitt man vill, men vad vet vi om tre, tio eller 30 år? Nu bygger vi för att expandera staden, men glömmer bort att det är fritidsaktiviteter som drar människor utifrån till staden. Var skall de parkera? Alla kan inte åka buss till evenemangen!

Vi vill ju locka folk från bland annat Östersund och Trondheim då vi jobbar med en ökad turism. Visst är då NP3 Arena ett viktigt inslag? Jag tror det blir svårt att på sikt få spelningar, så som Rod Stewart med flera, då vi inte ser helheten.

Fortsätt bygga, men bli inte fartblind. Vi behöver ibland stanna upp och tänka ett steg längre, innan det är för sent. Annars står vi där om 30 år och funderar på hur vi tänkte.

De nya bostäderna behöver också parkeringsplatser. Vi vet också att fritidsaktiviteter står högt i kurs då man funderar på vart man skall bo. Vill vi ha en ökad inflyttning till staden, så är detta också något att ta hänsyn till.

TL

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även insändarna:

Många förlorar möjlighet att gå på GIF-match när hotell byggs på parkering

Komforten på fotbollsstadion är den stora bromsen till ökat publikintresse – inte parkeringsbristen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel