Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Pedagog i Timrå kommun: Föräldrar, kräv bättre arbetsmiljö för era barn på förskolan

Jag vill inte känna att jag inte bryr mig längre. Att det ändå inte går att påverka. Att ingen lyssnar.

Men varför ska jag ligga sömnlös på natten och känna oro på morgonen? Varför ska det ta så mycket negativ energi från mig när det brukade ge mig glädje och lust? Det har ju sannerligen påverkat mig.

Mitt arbete.

Det som påverkat mig så mycket är min arbetsmiljö där jag spenderar mina 40 timmar i veckan. Jag pratar om förskolan.

Just nu känns det inte bra i magen när jag tänker på förskolan. Den tystnadskultur som råder inom dessa väggar är kvävande.

Känslan av att ingen lyssnar på oss som faktiskt går där varje dag, vi pedagoger och alla barn – vår framtid. Alla barn som vi går in i väggen för och brinner för att se lära och utvecklas.

Men det gör ont i magen när kommunen bara ser barnen som siffror. Ett specifikt antal som ska in på en avdelning för att nå budgeten. In med dem bara, allt går att lösa.

Pedagogerna mår dåligt. Om barnen mår dåligt av detta vet vi inte än. Det kanske syns i några andra siffror om några år.

Snälla föräldrar, stötta pedagogerna och barnen. Kämpa för förskolan! Kräv bättre arbetsmiljö för era barn och de pedagoger som jobbar där. En pedagog som jag. Som borde sova för längesen men sitter uppe mitt i natten och vill lindra min oro inför morgondagen.

Men kanske kan jag påverka lite ändå. Jag vill gärna tro det.

Anonym pedagog i Timrå kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel