Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Pedagog: Korta barnens dagar på förskolan om ni har möjlighet, föräldrar – vi orkar snart inte längre

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Nu är det dags för alla föräldrar på våra förskolor att ta sitt ansvar i dessa tider! Vissa sticker huvudet i sanden och vill inte höra hur verkligheten ser ut, utan vill att allt ska vara som vanligt – men så är inte fallet!

Har ni möjlighet, korta av barnens dagar så vi kan behålla den personal som är på plats, vi orkar snart inte längre.

Vi pedagoger sliter som aldrig förr för att få dagarna att fungera, vi jobbar över, pusslar och försöker få vardagen att bli så bra som möjligt för era barn. Vi tar inte in vikarier för smittriskerna.

Skickar vi hem barn som uppvisar symptom blir vi ofta inte särskilt trevligt bemötta – utan ifrågasatta.

Samtidigt vet vi att ni är många som jobbar hemifrån, men barnets vistelsetid är densamma eller längre trots att er restid är kortare. Många av er bor ju granne med förskolorna.

Vi vet att ni studerar hemma, men samma sak gäller där.

Vi vet att många är uppsagda eller får jobba kortare skift, även där är det samma sak.

Distansreglerna är omöjliga att hålla då det gäller barn, vi tröstar, leker, äter tillsammans, byter blöjor, torkar rumpor, sover tillsammans, på samma sätt som tidigare.

Många kommuner har vågat säga att barn vars föräldrar är hemma ska ha barnen hemma om inte barnet har särskilda behov, något som skulle göra att våra barngrupper skulle bli betydligt mindre, det skulle bli mer distans och det skulle bli mer lättarbetat för oss på golvet.

Jag har världens bästa jobb men just nu är orken snart slut.

Snart utsliten pedagog

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel