Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Pensionärer – den klimatsmartaste folkgruppen

Nu talas det om flygskam, matskam, köpskam, med mera. Många tycks lida av de symptomen enligt massmedia. Nu ska det sparas på lyxen!

Då vill jag glädja alla slösande medborgare med att det faktiskt finns en mycket stor folkgrupp i vårt land som inte drabbas av detta problem.

Om ni undrar vilka de kan vara, så kallas de för pensionärer; en äldre folkgrupp som arbetat upp vårt land. Den gruppen behöver inte tänka på lyx. De har inte ens en borttagen värnskatt som kan höja deras status.

Nej, de är så tacksamma om deras lön räcker till läkarbesök och mediciner. Tandvård, hårvård, fotvård, glasögon, med mera, får de spara länge till. Några av dem kanske aldrig får sina behov uppfyllda. Men de klagar inte! De har fått lära sig att inte be andra om hjälp.

Det är ju fantastiskt bra, tänker politikerna! De hörs ju inte. Inte kan de strejka heller. De klarar sig nog, ingen löneförhöjning behövs där inte.

Men om vi ger dem en hundring som lite tröst så blir ju deras skatt högre och då blir det ju inte så stor skillnad i statskassan. Ja, vilken god idé, säger ekonomerna. Så gör vi! Då kan ju ingen klaga på oss i alla fall.

Så ett stort hurra till alla pensionärer. Ni är Sveriges klimatsmartaste folkgrupp. Inget slöseri där inte!

Görel i Fränsta

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel