Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Pia Lundin, Sjukvårdspartiet: Kränkande formuleringar döljer brist i sakfrågorna

Replik på insändaren "Sjukvårdspartiets Pia Lundin har inte förstått vilket beslut hennes nämnd tog".

Lena Asplund (M), Elina Backlund Arab (S) och Catrin Eliasson (L) försöker framställa mig som okunnig med närmast kränkande formuleringar. Något som Asplund gjort flera gånger tidigare.

I jämförelse med henne är jag en nybörjare i politiken. Jag har inte varit heltidspolitiker i 15–20 år som hon. Men jag har jobbat som sjuksköterska och chef i 40 år. Jag kan sjukvård.

Hälso- och sjukvårdsnämnden fick ett underlag som tycktes visa att antalet fysiska besök på onkologin i Sundsvall ökat kraftigt – när hela ökningen gällde telefonsamtal, besök hos sjuksköterska i Sollefteå och besök hos dietist. HSN:s ledamöter har rätt att kräva ett korrekt underlag.

Jag och Sjukvårdspartiet efterlyste helhetsperspektiv för onkologins utveckling, men röstades ner. Men inte ens en ledande socialdemokrat som Roger Johansson är övertygad om det vettiga med en så stor investering i dagens ekonomiska läge. Johansson och jag verkar vara mer överens än vad Asplund, Arab och Eliasson är med honom.

Jag påstås ha ägnat mig åt ”pajkastning” när jag bara fört fram sakliga synpunkter, och Asplund drar sig inte för att gång på gång upprepa samma påhitt, förmodligen för att dölja att hon inte har något svar på kritiken i sak: ”Dessutom slår den retorik Pia Lundin använder sig av mot Region Västernorrlands hårt arbetande personal”.

Den som läst vad jag skrivit vet, att min kritik aldrig gällt personalen. Ingen har kunnat undgå att se att jag alltid riktat mig mot regionens ledning och politiska majoritet.

Pia Lundin, regionråd i opposition Sjukvårdspartiet

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel