Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Polisen måste åter bli en attraktiv arbetsgivare – höj lönerna och stärk ledarskapet

Vi lever i en tid där otryggheten ökar. Det är tydligt att vi behöver fler poliser, inte färre.

Det är en omöjlig situation, med låga löner och maktlöshet. Poliser lämnar sitt yrke i en omfattning som vi tidigare inte har sett. Samtidigt är det svårt att fylla landets polisutbildningar.

Det enda sättet att få poliser att stanna kvar, och att nya personer ska söka sig till yrket, är att höja lönen, förbättra arbetssituationen och låta polisen göra sitt jobb på bästa sätt.

Att vara polis har historiskt sett varit ett mycket attraktivt yrke. "Polis" är ett vanligt svar på frågan vad barn vill bli när de blir stora, och polisen har varit en arbetsplats man stannar på. "Alltid polis" tycks ha varit något av ett motto som yrkeskåren med stolthet levt efter. Detta med all rätta, för polis ett av de viktigaste yrkena i vårt samhälle.

Vi lever i en tid där otryggheten ökar. Många brott och trafikolyckor. Narkotikan sprider sig och regeringen är frånvarande. Oavsett om det behövs 2 000 eller 200 000 poliser måste platserna på utbildningen fyllas. Annars blir det inte fler.

Jag bor i en del av Medelpad men jag saknar polisen i mitt område. De poliser vi har är de bästa poliser jag har träffat. De jobbar hårt hela tiden, natt och dag för att folk ska känna sig trygga här. Men till slut blir de trötta och behöver hjälp av kollegor.

Polisen måste åter bli en attraktiv arbetsgivare och det första vi måste göra är att höja deras lön och stärka ledarskapet.

Hosin

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel