Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Politiker måste förlita sig på sin personal – vården behöver ingen ny och okunnig beslutsnivå

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Kanske är vi mitt i coronakrisen eller också i mitten på början men förhoppningsvis i början på slutet. Problemet är ju att ingen vet. Försöker förhålla mig till vad experterna och vårdfolk av alla kategorier tror.

Företrädare för oppositionen i Region Västernorrland vill aktivera krisledningsnämnden för att på något vis bättre bekämpa virusets effekter. Tror att det är en dålig idé. Finns inget som talar för att vården behöver en ny och okunnig beslutsnivå. Okunnig åtminstone när det handlar om smittbekämpning.

Politiker måste tvärtom förlita sig på sin personal. Politikens roll är att ge personalen bästa möjliga förutsättningar för att göra sitt jobb. Politiker skall inte lägga sig hur vården bedrivs under krisen. Politiker skall uppmuntra, stötta och signalera tillit.

Nu handlar det, för oss medborgare, om att lyssna på rekommendationer och hålla oss hemma. När det här är över kommer det naturligtvis att bli politiskt käbbel, men till dess skall politiker av alla färger hålla ihop.

Arne Engholm, liberal ledamot i regionfullmäktige

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel