Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Politikerna sviker mig som skattebetalare gång på gång

Varför blir jag så besviken i stort sett varje vecka när jag läser Sundsvalls Tidning? Vi har ju de politiker vi förtjänar, brukar man säga. Måndagen den 9 december toppade nyheten att mina kommunala skattepengar går till delar av ombyggnationen av gamla E4 till stadsgata. Jag är övertygad om att jag inte är den enda skattebetalaren som invaggats i tron att Trafikverket skulle betala notan. Dessutom, som lök på laxen, tror jag att vi är ganska många som anser att ombyggnationen är helt onödig.

Listan kan göras lång, mitt minne går tillbaka till kommunens vansinnesaffär vad gäller gamla SCA-labbet. Först sälja billigt, sedan köpa tillbaka dyrt. Inte första och förmodligen inte sista gången heller. Logistikparken och Petersvik är ett annat bra exempel på kommunens agerande som jag inte kan förstå mig på. Att göra felräkning då man budgeterar för byggnationer tycks också vara mer regel än undantag i min mening.

Just nu diskuteras förbifarten förbindelsen E 14/E4 . Jag hoppas verkligen att den inte kommer att gå genom Granloholm/Haga. Innan bron byggdes vill jag minnas att det fanns förslag om förbindelse från Stockvik ut på E 14 i Nacksta och sedan kunna köra på E4 vid Ikea igen. Nu är bron byggd och vi får förhålla oss till det. Synd bara att inte de stora kryssningsfartygen som vill gästa Sundsvall kan gå in i hamnen på en stad som har en lång historia som sjöstad. Nu hade det kanske inte varit så lätt ändå, även om man inte byggt bron. Det ligger ju gudbevars en hotellbåt där. Men den kanske kommer att ersättas av ett till hotellbygge i stan, nu med placering i närheten av hamnen. Snacka om att bygga ihop staden med vattnet. För vilka? Jo, hotellgästerna kan ju komma att blicka ut över havet.

Ett av de mer sorgliga utspelen är den så kallade skolutredningen, där man säger sig vilja värna om barnen. Dessutom ska ju Sundsvall inom kort få Sveriges bästa skola har politikerna lovat. Nu föreslår man att ett antal väl fungerande skolor eventuellt skall läggas ned, exempelvis Kyrkskolan på Alnön. Och vilket enormt slöseri med mina skattepengar att på senare år gjort stor investering i byggnaden och nu föreslå en nedläggning. Men, kommunen kanske kan sälja byggnaden billigt och köpa tillbaka den om ett antal år för en rejält tilltagen summa?

Listan kan tyvärr göras lång, det här är bara några axplock. Jag har lärt mig att man inte behöver ”springa på alla bollar” utan det gäller att tänka efter först och handla sedan. Det kanske kan spara många fina slantar att spendera på skola, äldrevård och annan verksamhet som jag som skattebetalare vill att man ska prioritera.

Paff skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel