Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Politiska ledningen: Orealistiskt att spara tio miljoner på Sundsvalls kulturskola

 
Sparförslaget för Sundsvalls Kulturskola
Visa alla artiklar

Replik på inlägg och debatter kring Sundsvalls kulturskola i ST.

Vi i den politiska majoriteten i Sundsvalls kommun ser positivt på det stora engagemang och intresse som just nu visas för Sundsvalls kulturskola.

För närvarande pågår ett stort budgetarbete inom kommunen där vi behöver minska kostnader och göra besparingar för att ekonomin ska gå ihop. Ett förslag som vi i politiken har fått från tjänstemännen är att spara tio miljoner kronor på kulturskolans verksamhet. Vi ser inte att det är ett realistiskt förslag att genomföra.

Vi i politiken har begärt förslag på besparingar som kan göras inom kommunens alla verksamheter. Budgetprocessen kommer att utmynna i ett färdigt budgetförslag i början av juni som kommunfullmäktige beslutar om senare samma månad. Vi kommer att arbeta fram en helhet och presentera ett sammanhängande budgetförslag som gäller för hela kommunens verksamhet. Där kommer såväl besparingar och prioriteringar som insatser för ökad jämlikhet beskrivas.

Som flera insändare och debattinlägg pekat på har Sundsvalls kulturskola funnits under lång tid och många barn och ungdomar har genom åren haft stor glädje och nytta av verksamheten. Även framåt kommer det att vara viktigt med en kulturskola i Sundsvalls kommun. En kulturskola som vi önskar kan nå fler barn och ungdomar.

Avslutningsvis så välkomnar vi också det stora engagemang som inte minst många välrenommerade kulturarbetare nu uttrycker för Sundsvall i allmänhet och Sundsvalls kulturskola i synnerhet. Från kommunledningen ser vi gärna att ni fortsätter engagera er och vara ambassadörer för Sundsvall i både ord och handling.

Peder Björk (S), ordförande kommunstyrelsen

Lisa Tynnemark (S), ordförande barn- och utbildningsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel