Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Politiska majoriteten: I dag lägger vi fram planen för Region Västernorrland – här är områden vi vill lyfta

Idag lägger våra tre partier fram den nya regionplanen för Region Västernorrland, för perioden 2020–2022. Vi fokuserar på jämlik och nära vård, krafttag för stärkt regional utveckling, för länets kulturliv och för folkhälsan, och vi skapar bättre förutsättningar för tillitsbaserad styrning och ökad delaktighet för våra medarbetare. I planen konkretiserar vi att alla våra tre sjukhus ska utvecklas och komplettera varandra, för en god vård för länsinnevånarna.

Några områden vi särskilt vill lyfta är fortsatta satsningar på primärvården för att uppnå ökad tillgänglighet och en jämlik hälsa, arbetet för ökat samarbete med andra huvudmän i vården av våra kroniskt sjuka äldre, kortade köer för barn och unga med psykisk ohälsa, nya familjecentraler och ett starkt fokus på minskat beroende av hyrpersonal.

Men ett växande Västernorrland kräver även rätt förutsättningar för både små och stora företag att etablera sig och utvecklas, ett uppdrag Region Västernorrland tidigare tagit sig an och nu växlar upp. Vår regionplan ger Region Västernorrland förutsättningar för verksamhet som bedrivs kostnadseffektivt, i teknisk framkant och med hög kvalitet.

Glenn Nordlund (S)

Lena Asplund (M)

Ingeborg Viksten (L)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel