Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Politiska majoriteten: Samarbete mellan skolorna i Sundsvall ett välkommet initiativ

Den politiska majoriteten i Sundsvalls kommun, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet välkomnar det initiativ till samarbete som tre lärare med erfarenhet från både fristående och kommunal skola har tagit och väl beskriver på debattplats i ST 19 mars.

Ett initiativ som tog sin början i debatten om betygsinflation och påstådda glädjebetyg har resulterat i en mer likvärdig bedömning av eleverna oavsett skola eller huvudman. Så roligt att samarbetet även har gett ringar på vattnet och att ni upplever att det berikat och kompetensutvecklat er på fler sätt.

Att värna likvärdigheten i skolan är en av skolans grundläggande uppgifter. Vi tycker därför att samarbete och dialog mellan den kommunala skolan och de fristående skolorna i kommunen är väldigt viktigt. Tillsammans behöver alla skolor i kommunen ta ett gemensamt ansvar för likvärdigheten. Inte minst har skolan en viktig roll i arbetet för att bryta segregationen i skolan. För alldeles oavsett huvudman så har skolan i uppgift att se till att alla elever bedöms likvärdigt.

Som politisk majoritet tror vi på samverkan och det som ni genom ert samarbete visar vägen på med elevernas bästa för ögonen är ett utmärkt exempel på det.

Eva Bergström Selling (S), ordförande barn- och utbildningsnämnden

Sanna Jonsson (C), vice ordförande barn- och utbildningsnämnden

Anders Fagerblom (V), ledamot barn- och utbildningsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel