Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Problematiskt när biskopen uttalar sig som biskop och inte privatperson

Med anledning av biskop Eva Nordung Byström insändare ”Låt regnbågens alla färger också vidga dina perspektiv”.

Biskopen inspirerar till vidsynthet och uppmanar oss alla till acceptens av våra olikheter. Regnbågens många färgnyanser får stå som symbol för denna vidsynthet i biskopens uppmaning.

Vem kan annat än att hålla med? Men när biskopen uttalar sig som biskop, blir budskapet inte längre bara hennes privata tankar, utan det ger även intryck av att vara Guds budskap.

Om inte Eva Nordung Byström uttalat sig som biskop hade jag inget sagt. Om hon inte som biskop hade hänvisat till den kristna traditionen i sin uppmaning, hade jag inte haft rätt att ha invändningar mot budskapet.

Men uttalar man sig som biskop så anser jag att det bör det stämma med bibelns budskap. Bibeln som är vi kristnas högsta auktoritet. Uppmaningen borde innefattat något om Guds helighet. Jag ser därför biskopens uppmaning som halvhjärtad och missvisande.

Thomas Lundgren

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel