Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Rädd varje gång jag åker på E4 – total anarki råder

Med anledning av insändaren "Höll maxhastigheten på E4 men var ändå en bromskloss – ta krafttag mot fartsyndarna".

Jag håller med signaturen ”Spanarn” om att det råder total anarki på vägarna. I mitt fall, så kan jag se liknande exempel på respektlösa omkörningar och hetskörningar på vägsträckan Timrå–Sundsvall. Omkörningsfilen betecknas som fil med fri fart, det vill säga inte giltigt att ligga i denna fil om du kör om enligt anvisad hastighetsbestämmelse!

Märk väl att det också sker olyckor med seriekrockar som följd. Vad kan vi dra för slutsatser av det? Jo, alltför vanlig företeelse är att bilister ligger på tok för nära varandra!

Jag är rädd varje dag jag åker på E4. Fastän man skulle tro att det skulle kännas ”tryggare” att färdas på en dubbelfilig motorväg kombinerat med vajerräcke.

Alltför ofta ser jag inte bara farttokiga bilägare susa fram, numera är det förvånansvärt många släpvagnsägare som kör långt över den hastighetsgräns som de borde hålla. Livsfarligt!

Jag uppskattar verkligen polisernas insatser i trafiken – det är en nödvändighet med deras närvaro!

Moraltanten

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel