Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Rättssamhället håller på att kollapsa – hur kan situationen vid Norra kajen få fortgå?

Ingenting förvånar snart oss vanliga medborgare längre i vårt samhälle. Hur kan en man, som nyligen blivit gripen med både ”skarpladdad revolver och narkotika ombord” (enligt ST 21/7) på sin segelbåt släppas fri?

Och sedan får båten fortsatt ligga på Norra kajen bland oss vanliga boende, där mannen återkommer med cykel till sin båt, utanför dessa fastigheter.

Detta är ett tydligt bevis på att ”rättssamhället” håller på att kollapsa, vilket naturligtvis är en katastrof för oss vanliga innevånare. Eller menar våra myndigheter, med polisväsende och åklagare i spetsen, att det är ”civilsamhället” som skall ta över och bringa ordning i vår stad? Det kan knappast vara en utveckling som någon av oss önskar.

Och var är ni politiker som inte tar till orda och avkräver ordning och reda? Vågar ni inte eller vad är problemet ? Den man, som (enligt ST den 21/7) hade både skarpladdad revolver och narkotika ombord, kan naturligtvis både ha inskaffat både nytt vapen och mer narkotika. Hur kan detta bara få fortgå?

Vi boende ser dagligen hur märkliga aktiviteter pågår omkring denna båt, som vi ”tror” (misstänker) handlar om leveranser eller eventuell försäljning av något otillbörligt. Samtidigt som detta sker, yttrar sig emellanåt både polis och andra myndigheter, att det är ett stort problem med narkotika i Sundsvall. Men varför då inte ta tag i detta fall som upprör oss som är boende på Norra kajen? Som för övrigt är ett fantastiskt fint bostadsområde.

Det ser tyvärr ut som ”rättssamhället” håller på att kollapsa.

Johan

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel