Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Regelverket förstör för damfotbollens lägre divisioner

Kovlands damlag i fotboll hyllar sig själva och blir hyllade i media för sina framgångar med idel vinster och många mål. Det är välförtjänt då de är väldigt duktiga på planen och har vunnit allt de sista två åren. Om de skulle möta vårt representationslag Sundsvalls DFF så tror jag nog att de med största sannolikhet skulle vinna även där.

Samtidigt tycker jag att detta är ganska bakvänt. Ett lag som ska spela i de högre divisionerna, men som avsiktligt väljer att spela i lägre division och som har spelare som valt att gå över från elitfotboll till detta lag, ska ju så klart vinna allt om man väljer att spela i damseriens lägre serier.

Gissningsvis så köper man kanske in guldhattarna redan innan serien drar igång. Bekymret är att det lag som blir tvåa i den lägre serien, inte har möjlighet att kliva upp, vilket så klart säkert känns väldigt omotiverande för övriga lag.

Är det inte på tiden att detta regelverk ändras? Om nu, i detta fall Kovland, vill spela i den lägsta serien så bör de få göra det. Det är klart att man måste respektera att ett lag kanske inte har varken råd eller tid att åka på bortamatcher i större utsträckning, men då bör man stanna i den lägre serien under ett flertal år och låta det bästa division 3-laget kliva upp. Åtminstone bör man låta laget som inte vill kliva upp ligga kvar i division 2 helt enkelt.

Nu låter det som att detta upprepar sig, då Kovland inte verkar veta om de vill kliva upp om de vinner serien, vilket de troligen gör. Detta tycker jag förstör för damfotbollen i de lägre serierna och regelverket borde verkligen ses över. Inget ont om Kovland, det är ett bra och trevligt lag. Det är regelverket det är fel på.

"Fotbollsfantasten"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel