Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Regionen satsar på specialistutbildning för undersköterskor – borde vara mer angeläget att få fler sjuksköterskor

Vi är undersköterskor, anställda av Region Västernorrland. Men nu pluggar vi för att bli sjuksköterskor. Utbildningen tar tre år och vi har just börjat efter ett par år som undersköterskor.

Vi skulle istället ha kunnat satsa på att gå igenom en nyinrättad specialistutbildning i akutsjukvård för undersköterskor – en utbildning som tar ett år. Då hade vi under studietiden fått behålla hela vår grundlön och fått alla andra förmåner som följer med en anställning, exempelvis avdrag för resor, litteratur och semesterdagar. Nu har vi istället tjänstledigt och det innebär inga förmåner alls. Vi behöver ta studielån och jobba extra för att klara studietiden.

Den nya specialistutbildningen för undersköterskor ska öka patientsäkerheten och öka undersköterskornas utvecklingsmöjligheter, står det på regionens hemsida. Och så hoppas man att utbildningen ska minska risken för att man i framtiden ska få brist på undersköterskor. Hur det nu ska gå till när utbildningen bara kan resultera i att några undersköterskor, som tidigare arbetat med annan vård, efter utbildningen flyttar över till en hälsocentral eller en akutmottagning.

Nu är det inte så att vi säger nej till en "karriärstege" för undersköterskor i sig, utan det är regionens prioritering som vi är fullständigt frågande till.

När det gäller sjuksköterskor har regionen en stor akut brist redan i dag, och man betalar tiotals miljoner för inhyrda sjuksköterskor. Det borde alltså vara väldigt angeläget att få så många undersköterskor som möjligt att så snabbt som möjligt börja utbilda sig till sjuksköterskor. Det skulle verkligen förbättra både patientsäkerheten och undersköterskors utveckling. Och dessutom på några få års sikt förbättra regionens ekonomi.

Oavsett hur många "specialistutbildningar" en undersköterska går så kan hon inte ta över sjuksköterskornas arbete. Och när det gäller kompetensväxling så sker den oftast med intern utbildning på arbetsplatsen.

Vad är tanken bakom det här? Hur ser egentligen prioriteringarna ut när det gäller Regionen Västernorrlands satsningar?

Tre förbryllade undersköterskor

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel