Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Regionen svarar: Vi behöver nya tv-apparater till onkologen på Sundsvalls sjukhus

Replik på AnnKis insändare "Tv:n kan vara patientens enda sällskap – varför fungerar inte ljudet på onkologens apparater?" i ST 3 februari.

Vad tråkigt att din vårdtid på sjukhuset i Sundsvall försämrades av att tv-apparaten inte fungerade som den ska. Naturligtvis ska ljudet vara bra, och vi beklagar att det inte var så.

Vi behöver köpa in ett tiotal nya tv-apparater till onkologen då felet beror på att de helt enkelt är för gamla. Då det ekonomiska läget är ansträngt så arbetar vi med att få till finansieringen. Målet är att vi ska ha nya innan sommaren.

Vad gäller din fråga om varför alla som använder vårt gästnätverk måste logga in på nytt efter 24 timmar så är en del av svaret att det handlar om säkerhet. I nätverk som vårt, som gratis används av ett tusental olika personer varje dag, kan det finnas risk för intrång. Att ha en kortare inloggningsperiod är en av våra åtgärder för att minska den risken.

Den nätverkstjänst vi i dag köper har också en begränsning i hur många användare vi kan ha inloggade. Därför är det viktigt att ingen som inte använder vårt nätverk är kvar inloggad.

Många andra publika nätverk, exempelvis på flygplatser, caféer och hotell, har av samma anledningar liknande begränsningar i hur länge du är inloggad.

Vi tar med oss din synpunkt inför framtida utvecklingar av tjänsten. Vi vill naturligtvis att det ska vara så smidigt som möjligt för våra inlagda patienter.  

Anette Hägglund Sundin, IT- och digitaliseringschef Region Västernorrland

Anne-Lie Fahlén, länsverksamhetschef onkologi Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel