Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Bolagens roll har varit att ta fram beslutsunderlag med konsekvensbeskrivning om logistikparken

 
Petersviks framtid
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "I vems tjänst står egentligen tjänstemännen i Sundsvall?", i ST 16 maj.

Som framgått av Stadsbackens tjänsteskrivelse, som insändarskribenten Walter Rönmark refererar till, har Sundsvall Logistikpark fått i uppdrag av kommunfullmäktige att "Lämna förslag till kommunfullmäktige på hur en logistikpark kan skapas inom Tunadal-Korsta-Ortviken och hur den kan finansieras".

Stadsbackens tjänsteskrivelse innehållande en konsekvensanalys med riskbedömning utgör ett kompletterande beslutsunderlag för kommunfullmäktige angående det uppdrag de tilldelat Sundsvall Logistikpark.

Bedömningen av de ekonomiska konsekvenserna är en del av beslutsunderlaget, men de kommunala bolagen har också ett uppdrag att bidra med samhällsnytta.

I Stadsbackens skrivelse hänvisas till logistikparkens tjänsteskrivelse avseende den bedömning de har gjort av samhällsnyttan och utförligare beskrivning av denna.

Det är därför upp till ägaren, kommunfullmäktige, att besluta om en investering ska genomföras i logistikparken eller inte. Bolagens roll har varit att ta fram ett beslutsunderlag med en konsekvensbeskrivning, vilket har fullgjorts med tjänsteskrivelserna.

Genom att överlämna ärendet med konsekvensanalys har Sundsvall Logistikpark och Stadsbacken genomfört ägarens uppdrag, att lämna ett förslag på hur en logistikpark kan skapas.

Anders Johansson, vd Stadsbacken AB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel