Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Därför får ni inte motionssimma – men vi längtar till vi åter får öppna för allmänheten

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Varför får vi inte motionssimma när gymmen är öppna?" i ST 14/4.

Den stora skillnaden till varför de kommunala baden håller stängt och inte till exempel gym som Friskis & Svettis är att gymmen drivs i privat regi och baden drivs i kommunal regi.

Sundsvalls kommun följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer att stänga all icke nödvändig inomhusverksamhet undantaget föreningars träningar för barn och unga födda 2002 och senare, samt yrkesmässig idrott. Allt för att minska risken för smittspridning. Inte minst viktigt nu när vi för tillfället är ett av dem mest drabbade länen.

Vi längtar tills vi får öppna för allmänheten igen och det kommer vi att göra så snart läget förbättras och rekommendationerna lättar. Under tiden får vi vara glada att få ha kommunens skolor och simföreningarna hos oss som fyller lokalerna med lite rörelse!

Annika Edin, anläggningschef  Sim- & Sporthallsenheten

Hasse Bergqvist, arenachef Himlabadet och Sporthallen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel