Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Därför sponsras Sundsvalls torgfest med 300 000 kronor

Artikel 11 av 32
Sundsvalls torgfest 2019
Visa alla artiklar

Annons

Replik på insändarna "Sponsra inte Torgfesten – bättre lägga pengar på skolan och omsorgen" och "Torgfesten borde kunna stå på egna ben – och inte sponsras av kommunen".

Stadsbacken har i uppdrag av kommunfullmäktige att genomföra kommunkoncernens sponsring av elitidrott och evenemang. Arrangörer av evenemang ska enligt riktlinjerna skapa positiva upplevelser och ekonomiska mervärden samt vara av stort intresse.

Arrangörerna till Sundsvalls Torgfest har under åren bygg ett starkt varumärke och evenemanget är av stort intresse för Sundsvallsborna. Sundsvalls Torgfest förväntas skapa betydande intäkter till Sundsvall.

Stadsbacken har tidigare beslutat att sponsra Sundsvall Bjuder med 700 000 kr och Sensommar med 400 000 kr, evenemang som också bedöms skapa betydande intäkter för Sundsvall och bevisligen varit av stort intresse med många besökare.

Som ett kommunalt bolag är det viktigt att Stadsbacken behandlar olika arrangörer lika då bolaget ägs av invånarna och det i praktiken är invånarnas pengar som bolaget har att förvalta. Då är det rimligt att Stadsbacken sponsrar Sundsvalls Torgfest med 300 000 kr år 2019.

Åsa Ulander, ordförande Stadsbacken AB

Anders Johansson, vd Stadsbacken AB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons