Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Det är bara Sjukvårdspartiet som berövar SD politiskt inflytande

Replik på insändaren "Kortsynt agerande i regionfullmäktige, Sjukvårdspartiet", från gruppledarna i S, M och L – Birgith Johansson, Sarah Karlsson och Linda Strandfjäll.

Ni har rätt i att Sjukvårdspartiet som enda parti i regionfullmäktige på allvar tar upp kampen mot Sverigedemokraterna och berövar dem inflytande. Något nästan alla andra partier pratar om, men som alltså bara vi i Sjukvårdspartiet gjort i aktiv handling. Det känns alltid skönt när majoriteten, bestående av Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna, erkänner Sjukvårdspartiets framgång. Tack!

Men resan till att nå denna framgång har varit krokig. Våra samarbetspartier i oppositionen har, precis som ni i majoriteten, ja allihop, haft svårt att acceptera att Sjukvårdspartiet efter noga övervägande upptagit två politiska vildar i vår regiongrupp – och nu faktiskt har större makt i Region Västernorrland än tidigare. Man får förstå att ni som nu gör detta utspel är lite ledsna för detta. Det är inte vi.

Som en följd av politiskt käbbel i regionen blir det nu krångliga och segdragna "proportionerliga val" i valet av nämndemän på ett fullmäktigesammanträde. Hade övriga partier lättare köpt det nya läget med ett starkare Sjukvårdsparti, hade så inte behövts. Å andra sidan kanske väljarna i Västernorrland inte har något emot att samtliga 77 politiker i Region Västernorrland denna gång verkligen får arbeta för sitt fullmäktigearvode? Även om ni i S, M och L inte tycker det.

Slutligen slår ni fast att ni vill "ägna tid åt att diskutera fortsatt utveckling av vården". Hur går det egentligen i era diskussioner? Kommit fram till något snart? Tänkte bara påminna om att specialistvården går mot 350 miljoner back och primärvården går mot 13 miljoner back.

Mattias Rösberg, partiordförande Sjukvårdspartiet Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel