Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Ingen diktatur vid sparförslaget i specialistvården – processen är fullkomligt normal

 
Stora sparförslag inom specialistvården i Region Västernorrland
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Diktaturfasoner att majoriteten i regionen inte informerat personal och opposition om sparkrav" i ST 10/9.

Att specialistvården drar över sin budget med flera hundra miljoner kronor är ingen nyhet för vare sig personal, politiskt förtroendevalda eller fackliga företrädare inom Region Västernorrland. Det borde inte heller vara en nyhet för allmänheten.

Hälso- och sjukvårdsnämnden har under det senaste året haft löpande information om arbetet med att få en ekonomi i balans inom specialistvården. Uppdraget har getts till verksamheten på förvaltningsnivå, som i sin tur har låtit berörda länsverksamheter jobba med ett underlag.

Det här är en normal process i en politiskt styrd organisation. I hälso- och sjukvårdsnämnden ingår representanter från både majoritet och opposition, som alla har fått samma information.

När specialistvården hade sammanställt sitt underlag presenterades detta så snart det var möjligt för personal, politiskt förtroendevalda, fackliga företrädare och även allmänheten.

Nu vidtar arbetet dels med fördjupade analyser ur ett politiskt perspektiv, dels med risk- och arbetsmiljöanalyser och en fördjupad dialog internt. Det är också en normal process.

Så beskyllningar om diktaturfasoner är inte bara orättvisa, de är helt felaktiga.

Anna Strandh Proos, gruppledare (M) regionfullmäktige Region Västernorrland

Birgith Johansson, gruppledare (S) regionfullmäktige Region Västernorrland

Roger Johansson, gruppledare (S) regionfullmäktige Region Västernorrland

Sarah Karlsson, gruppledare (L) regionfullmäktige Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel