Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Målsättningen är att omställningen på Allégården sker så bra som möjligt

Artikel 19 av 20
Allégårdens omvandling
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Personal på Allégården mår dåligt – allt är diffust och dåligt skött".

Hej! Jag förstår att det kan vara en sorg i att lämna sin gamla arbetsplats och sina kollegor. Det är alltid en omställning att lämna något och börja om på nytt. Vår målsättning är att det ska ske på ett så bra sätt som möjligt för alla berörda av förändringen att omvandla servicehuset till ett trygghetsboende.

Så långt det är möjligt försöker vi tillgodose medarbetares önskemål om ny placering.

När det gäller den personal som kommer att byta arbetsplats så tillsätts alla nya tjänster successivt allteftersom det går att avvara personal från Allégården och den nya arbetsplatsen är beredd att ta emot den nya personalen.

Schemat förändras för den som byter arbetsplats eftersom schemat är anpassat efter behoven hos brukarna på det nya boendet. I dialog med chefen och de övriga medarbetarna på den nya arbetsplatsen finns möjlighet att vara delaktig i schemats utformning.

Om du inte är nöjd med mina svar eller har fler frågor eller funderingar så vänd dig gärna till din närmaste chef på Allégården eller till mig. Jag svarar gärna på dina frågor. Du kan också gärna skriva in dina frågor i det gemensamma samarbetsrummet som vi har för all personal på Allégården på vårt intranät.

Med vänliga hälsningar

Jolanta Sörebäck, biträdande verksamhetschef socialtjänsten

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel