Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Ökad tillväxt och utveckling kräver att vi rör oss utanför Sundsvall

Svar på insändaren "Ledande politiker bör prioritera Sundsvall – inte Stockholms affärsliv".

Stefan Falk (L) antar i insändaren ett direkt skadligt förhållningssätt till vår omvärld. För att vi ska lyckas med tillväxt och utveckling i Sundsvall krävs det att vi synliggör oss utanför Sundsvalls geografiska yta.

Därför har vi från kommunledningen strategiskt valt att under senare år finnas på några utvalda nationella arenor för att visa vad Sundsvall har ett erbjuda och aktivt skapa relationer med dem som vi på olika sätt vill ska investera i Sundsvall.

Därför har vi valt en långsiktig och återkommande närvaro i Almedalen och på Business Arena Stockholm. Det har visat sig framgångsrikt för att öka bostadsbyggandet, få nya investeringar och bli en intressant samarbetspartner för såväl offentliga som privata organisationer.

För att få en bra effekt av dessa aktiviteter är det viktigt med en kontinuerlig närvaro, inte bara enskilda punktinsatser.

Ovanstående har gjort att vi även i en tid av ekonomiska utmaningar och en restriktiv hållning för deltagande i olika arrangemang har valt att fortsätta med några valda delar medan vi avstår från andra.

Vår närvaro på nationella arenor skapar tillväxt och därmed också förutsättningar för en väl fungerande välfärd.

Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel